Kiwi-Rezept (englisch und deutsch)
Cheesecake
Da mich so viele Leute um ein 'typisch Neuseelaendisches' Rezept gefragt haben, habe ich mal eins rausgesucht und auch in viel Kleinarbeit uebersetzt...die Kiwis backen ihren Kaesekuchen naemlich nicht, sondern tun ihn in den Kuehlschrank und machen Fruechte drauf...hmmmm!
Just Like Cheesecake
- by Emily Lee Angell (www.giveittomeraw.com)
Makes: 24 slivers
Special Equipment: Food Processor
For the Crust:
2 cups raw macadamia nuts
1/2 cup dates, pitted
1/4 cup dried coconut
For the cheese:
3 cups chopped cashews, soaked for at least 1 hour
3/4 cup lemon juice (or lime juice)
3/4 cup honey
3/4 cup coconut oil
1 teaspoon vanilla
1/2 teaspoon celtic sea salt (optional)
For raspberry sauce:
1 bag frozen raspberries
1/2 cup dates
DIRECTIONS
To make the crust, process the macadamia nuts and dates in the food processor. Sprinkle dried coconut onto the bottom of an 8 or 9 inch springform pan. Press crust onto the coconut. This will prevent it from sticking.
To make the cheese, blend the cashews, lemon, honey, gently warmed coconut oil (do not use microwave), vanilla, sea salt (if using), and 1/2 cup water. Blend until smooth and adjust to taste.
Pour the mixture onto the crust. Remove air bubbles by tapping the pan on a table.
Place in the freezer until firm. Remove the whole cake from the pan while frozen and place on a serving platter. Defrost in the refrigerator. (I didn’t defrost it all the way)
To make the raspberry sauce, process raspberries and dates in a food processor until well blended. (Do not use a blender for this or the raspberry seeds will become like sand.)
I put strawberries on it instead. Yummy!
Roher Kaesekuchen (meine perfekte Uebersetzung, tadaa!)
FERTIIIIIIIIIIG
Da mich so viele Leute um ein 'typisch Neuseelaendisches' Rezept gefragt haben, habe ich mal eins rausgesucht und auch in viel Kleinarbeit uebersetzt...die Kiwis backen ihren Kaesekuchen naemlich nicht, sondern tun ihn in den Kuehlschrank und machen Fruechte drauf...hmmmm!
Just Like Cheesecake
- by Emily Lee Angell (www.giveittomeraw.com)
Makes: 24 slivers
Special Equipment: Food Processor
For the Crust:
2 cups raw macadamia nuts
1/2 cup dates, pitted
1/4 cup dried coconut
For the cheese:
3 cups chopped cashews, soaked for at least 1 hour
3/4 cup lemon juice (or lime juice)
3/4 cup honey
3/4 cup coconut oil
1 teaspoon vanilla
1/2 teaspoon celtic sea salt (optional)
For raspberry sauce:
1 bag frozen raspberries
1/2 cup dates
DIRECTIONS
To make the crust, process the macadamia nuts and dates in the food processor. Sprinkle dried coconut onto the bottom of an 8 or 9 inch springform pan. Press crust onto the coconut. This will prevent it from sticking.
To make the cheese, blend the cashews, lemon, honey, gently warmed coconut oil (do not use microwave), vanilla, sea salt (if using), and 1/2 cup water. Blend until smooth and adjust to taste.
Pour the mixture onto the crust. Remove air bubbles by tapping the pan on a table.
Place in the freezer until firm. Remove the whole cake from the pan while frozen and place on a serving platter. Defrost in the refrigerator. (I didn’t defrost it all the way)
To make the raspberry sauce, process raspberries and dates in a food processor until well blended. (Do not use a blender for this or the raspberry seeds will become like sand.)
I put strawberries on it instead. Yummy!
Roher Kaesekuchen (meine perfekte Uebersetzung, tadaa!)
Fuer die Kruste:
2 cups (300g) Macademianuesse
1/2 cup (100g) entsteine Datteln
1/2 cup (50g) Kokosnussraspel
Fuer den ‘Kaese’:
3 cups (450g) klein gehackte Cashews, fuer mindestens eine Stunde in Wasser eingeweicht
3/4 cup (180ml?) Zitronensaft
3/4 cup (255g) Honig
3/4 cup (180g) Kokosnussoel (keine Ahnung was das sein soll, vielleicht fluessige Palm Butter?)
1 Tl Vanilleessenz
1/2 Tl Salz (oder weniger)
Fuer die Fruchtsauce:
1Beutel gefrorene Beeren (Erdbeeren, Himbeeren) oder Fruechte (Mango soll toll sein)
1/2 cup (100g) Datteln
Kruste:
Makademianuesse und Datteln im Prozessor zu einer festen Masse werden lassen. Fall kein Prozessor vorhanden ist einfach alles irgendwie zusammenmatschen, muesste ja auch schmecken wens einfach mit dem Puerirstab gemacht wurde (ihr seht, ich werde spaeter professionelle Rezeptuebersetzerin :D)
Das Ganze dann auf eine 8-9 inch (20cm) Sprinformplatte geben, auf die vorher die Kokosnussraspel gestreut wurden damit es nicht anklebt.
Kaese:
Alles was unter ‘Kaese’ aufgefuehrt wurde zusammenmixen (ich bin mir jetzt ziemlich sicher, dass es Palm butter ist, aber nicht in der Mikrowelle sondern im Wasserbad schmelzen!)
1/2 cup (120ml)Wasser dazugeben bis es eine relativ feste Masse ergibt
:-) fast fertig! Jetzt kommt nur noch die Kaesemasse auf die Kruste und das Ganze kommt fuer eine Weile in den Kuehlschrank!
Wenn ihr wollt, koennt ihr noch eine Fruchtschicht obendrauf geben (einfach halbaufgetaute Beeren oder Fruechte im Mixer mixen und auf die Kaeseschicht packen)
Kommentare
Babuschka